Uskonnon ja psykologian ainetiimin yhteisessä tapaamisessa 31.8. tutustuttiin Walk in -terapiaan, joka alkoi Tampereella syyskuussa 2021 ensimmäisenä Suomessa. Walk in -terapia toimii Tampereen seurakuntien, YAD:n ja Kirkkohallituksen yhteistyönä Vanhalla kirkolla ja Hervannan Yhteisökeskuksessa. Tällä hetkellä Suomessa on 12 Walk in -toimintapistettä. Terapiasta kertoivat Mari Vuorisalmi ja Tuomas Perkiö.
Olennaista Walk in -terapiassa on avun äärelle pääseminen nopeasti. Kyseessä on lyhytterapia, jo yksikin tapaamiskerta voi riittää. Keskeistä on toivon herättäminen ja asiakkaan itsensä nostaminen oman elämäntilanteensa asiantuntijaksi. Vuorisalmi ja Perkiö toivat esille, että tässä terapiamuodossa korostuu konsultaation ajatus, monet tulevat kysymään terapeutin näkemystä omaan tilanteeseen. Kuulimme myös siitä, miten terapiaa toteutetaan käytännössä. Walk in -terapiassa käyvät ovat Vuorisalmen ja Perkiön mukaan usein 20-30 -vuotiaita, harvemmin lukioikäisiä. Mietimmekin sitä, miten tämä toiminta saavuttaisi paremmin myös lukiolaiset.
Vuorisalmi ja Perkiö kertoivat, että nimenomaan kirkko haluaa tarjota Walk in -terapiaa, koska avun antaminen nähdään kirkon perustehtäväksi. Toimintamuoto on noussut kirkon sisällä käydystä pohdinnasta, mikä on seurakuntien rooli nuorten mielenterveyden haasteissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti