6.6.2022

Lukion opinto-ohjaajat ekskursiolla Vaasassa

Vielä ennen kesälomia, toukokuun 25. päivänä, Vaasan yliopisto ehti vastaanottamaan opinto-ohjaajien ainetiimin vierailulle. Aamuvirkut 13 opoa starttasivat liikkeelle klo 7 Tampereen rautatieasemalta. Matka Vaasaanhan on pitkä, varsinkin autolla ajaen, mutta juna viuhahti reilussa parissa tunnissa ja puheensorina opojen kesken olisi riittänyt pidemmällekin matkalle.

Vaasan yliopiston hakijapalveluista Miisa Aho oli yliopistolla vastassa ja emännöi vierailua erinomaisesti. Päästiin kuulemaan Vaasan yliopiston hakukohteista ja -menettelyistä, ja niiden eri ominaisuuspiirteistä nimenomaan Vaasassa. Nähtiin yliopiston jo osittain remontoituja tiloja (kampuksella oli remontti- ja rakennustyöt kovassa vauhdissa) sekä tutustuttiin Vaasan yliopiston opintojen ohjauksen käytäntöihin kahden omaohjaajan kertomana. Mieleen erityisesti jäi, kuinka korona-aikana käyttöön otettu tekstiviestiä lähettävä sovelluspalvelu oli koettu erinomaiseksi työkaluksi ohjata opiskeljoita eteenpäin avuntarpeesta riippuen.

Iltapäivällä jäi vielä parisen tuntia aikaa omaehtoiseen Vaasaan tutustumiseen, jonka opot viettivät aikalailla yhdessä toistensa kanssa rupatellen, työaiheista ja vähän sen vierestäkin. Aurinkoinen, lämmin päivä syleili reissulaisia, joten Vaasa kaupunki näytti todellakin parhaat puolensa, niin opiskelijakaupunkina kuin sympaattisena kesäkaupunkinakin.

Jaana Bamberg

13 hymyilevää opinto-ohjaajaa ryhmäkuvassa.

Seurataan esitystä Vaasan yliopiston moderneissa tiloissa.

Vaasan yliopiston luentosali.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti