26.3.2019

Liikunnanopettajat tapasivat Varalan urheiluopistolla

La Hage -koreografia
Aloitimme päivän historiallisilla tansseilla, joita oli opettamassa Tampereen keskiaikaseurasta tanssimestari Atro Kajaste. Tanssit olivat 200-300 vuotta vanhoja, rauhallisia, mutteivät aivan helppoja. Uusien tanssien opettelu antoi liikunnanopettajille kauan kaivattua lisämateriaalia Vanhojen päivää varten!

Ensimmäisessä kuvassa tanssitaan La Hage -koreografiaa vuodelta 1717. Harjoittelu sujui kuin tanssi.
Historiallisen barokkitanssien kuva 

Toinenkin kuva kertoo historiallisista tansseista. Näin kauniisti merkittiin muistiin hovissa tanssittuja barokkitansseja (vuosilta 1680-1800) ja niinpä niitä on mahdollista vielä nykyäänkin opetella ja tanssia.

Varalan maittavan lounaan jälkeen saimme kuulla Tampereen Urheiluakatemiasta organisaationa Petteri Luukkaiselta, joka toimii Varalassa Urheiluakatemian koordinaattorina.

Samken urheilijoiden opinto-ohjaaja Jaana Puranen kertoi siitä, miten opintojen ja urheilun yhdistäminen onnistuu lukujärjestysteknisesti ja miten akatemiastatuksen omaavat lukiolaiset muista lukioista voivat osallistua aamuharjoituksiin ja miten harjoittelu vaikuttaa lukio-opintoihin. Samken urheilukoordinaattori Heikki Kosonen täydensi esityksiä.

Fakta urheilijoiden aamuharjoitusten vaikutuksista oli tärkeää tietoa liikunnanopettajille
Kehonhallintaharjoitus kuminauhalla

Iltapäivän parituntinen kului kehonhuollon parissa rehkien. Varalan liikunnanopettaja Aila Sainio laittoi liikunnanopettajat tosissaan liikkeelle ja antoi meille valtavasti monipuolisia ja perusteltuja ohjeita ja liikemalleja opiskelijoiden liike- ja kehonhallinnan tukemiseksi.

Kuvassa on Lyseon Kirsi Mustalahden vuoro olla Varalan liikunnaopettaja Aila Sainion kehonhallintatestissä.

Kaikkinensa ainetiimipäivä oli erittäin onnistunut. Kouluttajat olivat erittäin päteviä. Saimme paljon uutta tietoa ja konkreettisia taitoja, joita voimme sellaisenaan hyödyntää opetuksessamme jatkossa.

Tyytyväisiä liikunnanopettajia ainetiimipäivän jälkeen.

Tuula Orkola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti