8.9.2020

Ainetiimien vetäjät koolla

Perinteiseen tapaan ainetiimien vetäjät tapasivat alkusyksystä, tällä kertaa verkon kautta. Aloitimme tutustumalla Osakkeeseen, joka on Pirkanmaan alueella toimiva opetus- ja kasvatusalan henkilöstölle suunnattu osaamisen kehittämispalvelu. Lempäälän kunta vastaa toiminnasta ja sitä koordinoi Katariina Ratia. Minä, Matleena Laakso, puolestani koordinoin ainetiimien toimintaa. 

Tapaamisessa kävimme läpi ainetiimien vetäjien tehtävät, tapaamisesta ilmoittamisen, sen markkinoinnin ja raportoinnin sekä palkkioasiat ulkopuolisten kouluttajien osalta. Nämä tiedot löytyvät hieman päivitettynä (mm. uusi palkkiolomake) myös tästä blogista Ohjeita tiimien vetäjille -sivulta.

Tässä muutama poiminta tapaamisesta 

  • Osake ei ota kantaa siihen, järjestetäänkö tapaamiset kasvokkain vai verkossa, vaan molemmat ovat mahdollisia. Noudatamme työnantajien ohjeita ja kansallisia ohjeita. Ainakin Tampereen kaupungin Teams-kokouksiin voi kutsua organisaation ulkopuolisia.
  • Tärkeää on, että kaikki ilmoittautuvat mukaan Eeventin kautta. Vaikka toiminta on osallistujille maksutonta, Osakkeen toiminnan rahoitus edellyttää osallistujien seurantaa. 
  • Jatkossa lisään ilmoittautumislomakkeelle automaattisesti kysymyksen erikoisruokavaliosta, ellei tapaaminen ole verkossa tai ellet kerro, ettei sitä tarvita.
  • Tapaamisen jälkeen ainetiimin vetäjä tai joku osallistujista jakaa tähän blogiin julkaisun tapaamisesta. Siinä kannattaa nostaan esiin joku tärkeä ajatus, vinkki tai kommentoitu linkki, mistä on hyötyä ja iloa niillekin, jotka eivät päässeen mukaan. (ks. Blogissa julkaiseminen).  
  • Onko lukiossasi uusia opettajia? Vinkkaa heille tästä blogista ja etenkin tapahtumakalenterista! Ilmoittautumalla oman ainetiimin vetäjälle pääsee sen postituslistalle.

Alla ovat tapaamisen diat, tallenne lähtee tänään sähköpostitse ainetiimien vetäjille. Kaikki muu tieto on julkista, mutta tämän blogin sähköpostin tai kirjoittajan oikeudet saa minulta. Lisäksi ainetiimien vetäjillä on oma Facebook-ryhmä, joskin kaikki tärkeä informaatio välitetään vetäjille sähköpostitse ja pysyvämmät ohjeet löytyvät tästä blogista.

Matleena Laakso

Ruudunkaappauskuva osallistujista Teamsissa (11 osallistujaa).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti