19.10.2020

Terveystiedon ainetiimi, 5.10.2020

Ainetiimitapaaminen aloitettiin siirtymällä pienryhmiin Teamsin kanaville. Teamsin mahdollistamaa kanavatoimintoa annattaa hyödyntää myös opetuksessa. Kanavilla keskusteltiin te-syksy2020-ylioppilaskokeesta.

Viimeisin ylioppilaskoe sai kiitosta selkeistä tehtäväannoista. Päätimme, että ainetiimin vetäjä kirjoittaa terveystiedon koerakenteen ongelmakohtiin liittyvän (monivalintatehtävien puute, tehtävien laajuus, pisteytyssuositus; vrt. muut reaaliaineet) kirjelmän ja esittelee kirjelmän pohjan kevään ainetiimitapaamisessa toisille vielä ennen lähettämistä opetusneuvokselle. 

Koronakevään opetus oli toteutettu (useimmiten) Teamsin tai Meetin välityksellä. Kuulimme toisiltamme päällimmäiset mielialat etäopetuksesta ja jaoimme opetusvinkkejä (mm. koeajan kannattaa olla rajattu, LIITOn sivuilta löytyy hyvä koulutusdiasarja terveyskäyttäytymismalleihin ja teorioihin).

Kokosimme VESO-päivänä ainetiimille tehtäväksi annetun tekstin liittyen arviointiin. Teksti löytyy LOPS TERVEYSTIETO JA LIIKUNTA -Teamsryhmän tiedostoista.

Opsissa lukee, että uuden te1-opintojakson keskeisiä sisältöjä ovat mm. keinot kuormituksen hallintaan ja opiskeluhyvinvointi. Kutsumme kevään tapaamisen kouluttajan, joka antaa meille konkreettisia ideoita rentoutumiseen ja stressinhallintaan välitettäväksi opiskelijoille tulevilla kursseilla. Keväällä ideoimme muutenkin uuden te1-opintojakson sisältöä konkreettisiksi esimerkeiksi.

te-ainetiimin vetäjä, Anne Honkanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti