8.9.2023

Kakkosten ryhmätasovastaavat käynnistelemässä toimintaa

Tapaamisemme tarkoitus Samkessa 29.8.2023 oli käynnistää kakkosten rotojen ainetiimin toimintaa. Olimme varanneet tapaamisen ajankohdan ja kellonajan jo hyvissä ajoin viime keväänä Tampere-talossa järjestetyssä koulutustilaisuudessa. Allekirjoittanut sai tilaisuudesta listauksen tulevien kakkosten rotoista ja oli tyytyväinen. Tämähän sujuu hyvin. Mutta kuinkas sitten kävikään. Noviisina en osannut kyseenalaistaa nimilistan lyhyyttä (8 nimeä) ja vasta paikan päällä Samkessa selvisi, että ryhmätasovastaavia on ainakin toinen mokoma! Osa Tampereen lukioista päättää ryhmätasovastaavansa vasta syksyn vesossa ja näin ollen kaikki he jäivät nyt täysin tapaamiskutsun ulkopuolelle.

Päätimme kuitenkin pitää tapaamisen pikkuporukalla. Aloitimme esittäytymisellä ja puuttuvien jäsenten haarukoinnilla. Tämän jälkeen Sofia Steiger avasi Kalevan lukion ro-tapaamisten sisältöjä. Kalevan lukiossa on jo kehitetty ryhmänohjaustuokioita isoin harppauksin, joten olimme hyvinkin kiinnostuneita kuulemaan, miten siellä asiat on hoidettu. Kaikkien läsnäolleiden rotojen yhteinen toive on, että ro-tuokioissa päästäisiin tiedottamisesta enemmän sisällölliseen ja teemoitettuun tekemiseen. Tämä saattaisi motivoida opiskelijoitakin tulemaan tapaamisiin aktiivisemmin.

Pullakahvien lomassa suunnittelimme, että seuraavalla tapaamiskerralle jokainen ryhmätasovastaava saa esitellä oman koulunsa 2-vuositason ro-sisältöä/vuosikelloa. Esittelyiden pohjalta keräämme Flingaan tai Padletiin hyvät käytänteet, joista jokainen valitsee omaan kouluun kokeiluun itselle sopivimmat ideat.

Tapaaminen oli hyvin antoisa ja päällimmäiseksi jäi tunne, että tästä on erittäin hyvä jatkaa seuraavalla tapaamisella.

Pauliina Mauno

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti