1.4.2022

Erityisopettajien ainetiimin tapaaminen yliopistolla

Lukion erityisopettajista 12 kohtasi Tampereen yliopiston päärakennuksessa ke 30.3. iltapäivällä korkeakouluyhteistyön merkeissä. Yliopistolta paikalla oli Teamsin välityksellä Tuulikki Harsia opiskelija- ja hakijapalveluista. Kasvokkain meille korkeakouluyhteistyötä ja mitä se tarkoittaa nimenomaan lukion erityisopettajien näkökulmasta esitteli TAMKista erityisopettaja Maiju Ketko, joka oli ainetiimimme suurimmalle osalle vanhastaan tuttu.

Joukkomme oli todella aktiivista, esitti kysymyksiä ja suorastaan imi saamaansa tietoa. Opimme mm., mitä lukiolaisten kanssa laatimillemme hakemuksille tapahtuu, kun lukiolainen hakee ko. jatkopaikkoihin opiskelemaan. Meille selvisi myös, millaisia tukitoimia opiskelijoiden on mahdollista saada. Opiskelijoiden omaa aktiivisuutta tuen saamiseksi tarvitaan kuitenkin lukiota enemmän. Opimme uusia termejä uusissa konteksteissa, kuten yksilölliset järjestelyt. Saavutettavuuskin käsitettiin hyvin laajasti. Meidät vastaanottaneet kuuntelivat puolestaan herkällä korvalla, miten huomioida heille siirtyvät tukea tarvitsevat lukiolaisemme.

Ainetiimimme jäi vierailun loputtua sovitusti vielä yliopistolle kokoustamaan. Käytiin lyhyesti läpi läsnäolijat ja kuultiin ajankohtaisia asioita OAJ:stä (Veli Rajamäki kertoi mm. lakkovalmisteluista ja Minna Laitila valtuustovaaleista) ja SLEO:sta (Suvi Aalto oli tullut valituksi vuosikokouksessa uudeksi hallituksen jäseneksi). Ritva Haakana oli päässyt Suunta-hankkeeseen, ja LUPA-lukiopajan erityisopettaja esittäytyi. ”Nyrkki” esitteli ja päivitti LEO22-ohjelmaluonnosta tapaamisen lopussa läsnäoleville.

Seuraava ja kevään 2022 viimeinen ainetiimimme kohtaaminen tapahtuu LUPA-hankkeen tiloissa Arttelissa (Mustalahdenk. 22) ma 23.5. klo 13. tuolloin meitä emännöi eo Ilona Luoto. Kun Lupa on esitelty ja kahviteltu, jatketaan muilla ainetiimimme ajankohtaisilla asioilla mm. SLEOsta, Suunnasta ja LEO22:sta, jota toteuttamaan tarvitaan koko porukkaa. Tuolloin myös sovitaan, kuka aloittaa tiimin vetäjänä elokuussa 2022.

Terveisin Marita Kontio, tiimin vetäjä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti