24.5.2022

Lukion erityisopettajien ainetiimi 23.5.2022

Hei! Lukion erityisopettajien ainetiimi vieraili sovitusti 23.5. klo 13 - 15.30 Arttelissa Mustalahdenkadulla Tampereella. Saimme tutustua 10 hengen voimin LUPA-hankkeeseen (ks. myös Instagram ja Facebook), jota meille esittelivät Ilona Luoto, Tarja Portaankorva ja Heidi Meriläinen. Lukiopajassa on paikkoja virallisesti 12, mutta jo nyt paikkatarve on ylittynyt.

Saimme vastauksia runsaisiin kysymyksiimme. Saimme myös kerrotuksi, että lukion erityisopettajatkin tarvitsevat tiedon jaksoista LUPAssa, koska ideana on, että suurin osa palaa vielä Tampereen kaupungin lukioihinsa jakson tai parin jälkeen opiskelemaan. Yhteistyötä on syytä lisätä. Keskeisiä opiskelijoiden haasteita ovat aloittamisen vaikeus ja jaksaminen. Alustavasti LUPA jatkuu elokuuhun 2023 saakka.

Seuraavaksi kuulimme Ritva Haakanalta Suuntasta. LUPAaan verrattuna kyseessä on teoreettisempi hanke, jonka tarkoitus on hyödyttää opinto-ohjaajia, aineenopettajia, erityisopettajia ja ryhmänohjaajia. Hankkeessa kehitetään toimintamalleja tulevaan suuntaamiseksi. Minna Pohjola toimii projektipäällikkönä. Ritva lupasi lähettää meille sähköpostitse Padletin, johon kerää seutukunnallisen ainetiimimme ajatuksia.

Päätimme, että ainetiimimme vetäjänä aloittaa elokuussa Pauliina Mauno Teklusta. Kuultiin, että Minna Laitila on nyt OAJ:n valtuustossa. Ihastelimme SLEOn rivakasti alkanutta toimintaa, ja jäimme kaipaamaan tietoa mm. ponnen etenemisestä.
 
Palaamme nyrkin kera LEO22:een (22.9.2022 Tampereella) ensi viikon maanantaina. Esite ja linkki siihen ilmoittautumiseksi löytyy mm. Lukion erityisopettajat -ryhmästä Facebookista ja SLEOn tapahtumakalenterista.

Aurinkoista kesää kaikille ja kiitos, että sain vetää tiimiä vuosien ajan☺️

Terveisin Marita, lukion erityisopettaja, Hatanpään lukio

Tammerkosken varrella oleva Finlayson ja Tampella. Välissä pieni saari, missä on pari puuta.
Toukokuista vihreyttä ja tehdaskiinteistöjä Tammerkosken varrella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti