18.5.2022

Ruotsinopettajien ainetiimipäivä Pirkkalan yhteislukiolla 12.5.2022

Vihdoinkin lähitapaaminen!!! Koronan viimeinen hellittäessä otettaan ruotsinopettajat kokoontuivat Pirkkalan yhteislukiolle torstaina 12.5.2022. Harmiksemme kevään lakko taisi hieman syödä osallistujalistaa, sillä meitä oli paikalla lopulta vain kourallinen, mutta mukavaa oli joka tapauksessa nähdä kollegoita livenä pitkän tauon jälkeen.

Puheterapeutti Suvi Hakala Kommunikaatiokulmasta kävi pitämässä meille luennon äänenkäytöstä ja sen aiheuttamista ongelmista. Opettajan työssä ääni on päätyökaluna meillä jokaisella ja oli erittäin kiintoisaa kuulla, mitkä asiat siihen vaikuttavat ja toisaalta millä tavoin siihen itse voisi vaikuttaa. Suvi antoikin hyviä vinkkejä sekä ohjeita äänenkäytön harjoitteluun.

Päivän lopuksi läpikäytiin yleisesti uuden opsin toteutusta eritoten uusien ykkös- ja kakkosmoduulien toteutustapojen osalta eri lukioissa. Kävimme myös keskustelua wanhojen tansseista sekä lukioidemme kansainvälisyysprojekteista.

Uusi järjestäjäkin sovittiin, sillä Tampereen yliopiston normaalikoulu lupasi ottaa viestikapulan, joten nähdään ensi vuonna Norssissa!

Raportoi Terhi Virtanen Pirkkalan yhteislukiosta

Puheterapeutti Suvi Hakala seisoo luokan edessä ja taustalla näkyy aloitusdia, missä lukee: Ääni työssä. Ääniergonomiaa ammattiäänenkäyttäjille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti