4.5.2023

Englannin ainetiimin aiheena yo-kirjoitelman uusi arviointitaulukko

Englannin ainetiimi-iltapäivä tiistaina 25.4.2023 alkoi tutustumisella Nokian lukion ja Tredun Nokian toimipisteen uuteen Silta–kampukseen. Oppaana toimi kampuksen vahtimestari Jukka Huutonen. Ennen päivän pääaiheeseen siirtymistä tervetulosanat kävi lausumassa apulaisrehtorimme Jouni Aapajärvi.

Pitkän englannin kirjoitelman uudet arviointiohjeet olivat päivän pääaihe. Asiantuntijaksi saimme paikalle Katja Mäntylän, ylioppilastutkintolautakunnan englannin jaoksen puheenjohtajan. Katja Mäntylä johdatteli meidät aiheeseen vilkkaan keskustelun säestämänä. Jonkin ajan kuluttua pääsimme pohtimaan etukäteen materiaalina jaettujen kirjoitelmien pisteytystä ensi syksynä A-englannin ylioppilaskokeessa voimaan tulevan arviointitaulukon pohjalta. Myös kokemuksia taulukon ja uusien pisterajojen käyttöönotosta englannin kursseilla kuluneena keväänä vaihdettiin innokkaasti.

Keskustelua käytiin uuden arviointikriteeristön tarpeesta ja kriteeristön sanamuodoista sekä pisteytyksen muodostamisesta. Katja Mäntylä toi esiin muutoksen lähtökohtana olleen tarpeen opiskelijoiden kirjoitelmien oikeudenmukaisen arvioinnin helpottamisesta. Mäntylä totesi, että edelleen korostuu ajatus viestinnän tärkeydestä, mutta muuten kriteeristön käyttöä on pyritty selventämään jakamalla taulukko useampaan osa-alueeseen. Hän kertoi, että kriteeristöä testattiin ja muokattiin kahden vuoden ajan ennen sen julkaisemista. Puheenaiheeksi iltapäivällä nousi myös kirjoitelman uuden arviointikriteeristön mahdollinen vaikutus A–englannin yo-kokeen pisterajojen määräytymiseen syksystä 2023 alkaen.

Tekoäälyn luoma piirros neljästä opettajasta pöydän ympärillä.
Kuva on tehty tekoälyn avulla sivustolla
https://www.craiyon.com
Syksyn 2023 ainetiimitapaamisessa pääsemme toivottavasti kuulemaan opastusta positiivisen pedagogiikan maailmaan asiantuntijana kollegani, Nokian lukion englannin lehtori Liisa Teiri, joka on myös positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisten hyvinvointitaitojen kouluttaja.

Kesää odotellessa toivotan kaikille iloa toukokuun loppurutistukseen!

Ursula Attila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti