11.5.2023

Ruotsin ainetiimin tapaamiset 23.11.2022 sekä 10.5.2023 Tampereen yliopiston normaalikoulun lukiossa

Lukuvuoden teemana oli jo aikaisempana vuotena toivottu suullisen kielitaidon arviointi.

Syksyn tapaamisessa osallistujia oli runsaasti, ja oli mukava nähdä kollegoita niin monesta eri lukiosta ympäri Pirkanmaata. Perinteisillä kahveilla oli ajankohtaisesti tarjolla joulutunnelmaan sopivia tähtitorttuja sekä leipäbuffet yliopiston Minerva-ravintolassa. Kahvien jälkeen seurasi harjoittelukoulun tilojen kierros, joka antoi osallistujille mahdollisuuden tutustua koulun tiloihin ja oppilaiden arkeen. Kierroksen jälkeen jatkettiin Atalpassa keskustelua opetusharjoittelun tilanteesta, joka herätti paljon kiinnostusta osallistujien keskuudessa.

Pääohjelmana oli Jyväskylän norssin Olli-Pekka Salon luento suullisen kielitaidon arvioinnista. Luento oli hyvin ajankohtainen ja herätti paljon keskustelua.

Tämän lisäksi Norssin opettaja Ilona Halttunen esitteli jo toista vuotta käynnissä olevaa ystävyyskoulutoimintaa Helsinge gymnasiumin kanssa. Ystävyyskoulutoimintaa järjestetään koulukohtaisella opintojaksolla RUB111.

Keväällä jatkettiin suullisen teeman parissa ja osallistujien toiveen mukaisesti arviointikäytänteisiin. Tapaamisen runko rakentui näiden käytänteiden ympärille. Lisäksi jaettiin kokemuksia ja käytänteitä suullisesta arvioinnista, kun Klassillisen lukion opettaja Anita Ahonen esitteli omia arviointimenetelmiään ja antoi vinkkejä kurssien suullisten arviointien toteuttamiseen ja arviointiin.

Ääntämisen arviointiin liittyen Norssin lukion Ilona Halttunen puolestaan kertoi omista kokemuksistaan Microsoft Teamsin uuden lukemisen edistyminen -tehtävätyypistä, jota hän on soveltanut myös vieraiden- ja toisen kotimaisen kielen ääntämisharjoittelun ja sujuvuuden tukena.

Tilaisuudessa keskusteltiin paljon pinnalla olevasta ajankohtaisesta OPH:n uudesta suullisten opintojaksojen arvioinnista herätti paljon keskustelua. Juuli Misukka kertoi, miten suullisen kurssin arviointi on Sammon lukiossa toteutettu uuden ohjeistuksen mukaisesti.

Tapaaminen sisälsi myös toivotun koosteen lukuvuoden tunnelmista ja tulevista muutoksista. Keskustelun lomassa nautittiin mm. Marin konditorian munkkeja.

Seuraavan vuoden ainetiimin järjestysvastuu jäi vielä avoimeksi, ainetiimin vapaaehtoisuuden mahdollisesti muuttuessa.

Ilona Halttunen ja Tanja Tuuna-Kyllönen    


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti