8.11.2023

Äidinkielen opettajien ainetiimitapaaminen tiistaina 7.11. 2023

Kaksi aamiaistarjotinta täynnä monenlaista herkullista syötävää.
Ainetiimitapaaminen
aamupalan merkeissä.
Pirkanmaan äidinkielen opettajien ainetiimi kokoontui tiistaina 7.11.2023 jo aamutuimaan. Aloitimme tapaamisen viime syksynä hyväksi havaitulla yhteisellä aamiaisella Pella´s Cafessa. Aamupalalla keskusteltiin opemaailman ajankohtaisista aiheista, kuten ylioppilaskoekorvauksista ja niiden muutoksista, työmääristä ja –tahdista sekä Tommi Kinnusen ja Minna Rytisalon teoksesta Huokauksia luokasta. Oli ilahduttavaa saada ainetiimipäivään useampi Tredun opettaja mukaan ja kuulla kuulumisia myös lukiomaailman ulkopuolelta.

Tapaaminen jatkui Tampereen klassillisella lukiolla, jonne lyllersimme yhdessä mahat täynnä. Clasulla vuorossa oli sensoripaneeli. Sensoripaneeliin saimme vieraiksi yliopistolehtori Hanna Samolan, Tampereen lyseon lukion äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Terhi Daviesin sekä kirjailija Silvia Hosseinin. Kolme sensoria vastaili kattavasti ja asiantuntevasti tiukkoihinkin kysymyksiimme ja paneelille varattu kaksituntinen sujui sutjakkaasti; pidempäänkin olisi sensorien työstä riittänyt kyseltävää ja kuunneltavaa. Iso kiitos vieraillemme, sensoripaneeli oli onnistunut ja tiedon lisäksi saimme hyviä vinkkejä korjausurakkaan ja opiskelijoiden ohjeistamiseen.

Ensi keväänä näemme uudestaan! Siihen asti hyvää joulun odotusta ja loppuvuotta ja ennen kaikkea tsemppiä kevään ylioppilaskirjoituksiin ja korjausurakkaan niin opettajille kuin sensoreille.

Teksti ja kuva: Maija Lehtimäki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti