28.11.2023

Englannin ainetiimin kokoontuminen 14.11.2023

Englannin opettajat kokoontuivat jälleen Nokian lukiolla. Tällä kertaa aiheina olivat tekoäly ja positiivinen pedagogiikka.

Matleena Laakso kertoi osallistujille tekoälyn mahdollisuuksista englannin opetuksessa. Saimme paljon hyödyllisiä ja kiinnostavia vinkkejä. Tässä kohtaa onkin hyvä rohkaistua itse kokeilemaan tekoälyä vaikka open apulaisena, koska tekoälyn tulevaisuutta ei voi vielä ennustaa. Opiskelijoiden kanssa on hyvä myös pohtia tekoälyn hyötyjä ja haittoja sekä auttaa opiskelijoita ottamaan tekoäly käyttöön apuopettajana. Matleenan mielenkiintoinen diaesitys löytyy alta. Linkkejä moniin ohjeisiin, sovelluksiin ja esiemerkkeihin löydät hänen luomasta Tekoälyn opetuskäytön linkkivinkkien Padlet-muistitaulusta.

Päivän toisena aiheena keskustelimme positiivisen pedagogiikan hyödyntämisestä englannintunneilla. Vinkkeinä käytiin läpi vahvuussanojen ja -taitojen opiskelua sekä persoonallisuuspiirteitä enneagrammin avulla. Opiskelija ovat yleensä kiinnostuneita pohtimaan millaisia persoonallisuuksia ovat sekä millaisia vahvuuksia heillä on ja lukiolaisten kanssa näitä pohdintoja voi hyvin jo tehdä englanniksi. Ne sopivat hyvin opintokokonaisuuksien alkuun motivoinniksi tai välipaloiksi kaiken muun keskelle. Tätä keskustelua alusti Nokian lukio opettaja Liisa Teiri.

Kiitos osallistujille ja mukavaa loppuvuotta!

Liisa Teiri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti