4.9.2018

Tervetuloa lukioiden ainetiimien blogiin!

Pirkanmaan lukioissa on jo pitkät perinteet ainetiimitoiminnalle. Toiminnasta tuli seutukunnallista 2000-luvun alussa ja PAOK-hankkeiden myötä 2009-2014 toiminta laajeni maakunnlliseksi. Hankevuosien jälkeen toimintaa on rahoittanut Tampereen lukiokoulutus.

Vuoden 2019 alusta lukioiden ainetiimitoiminta siirtyy Osakkeelle. Se on Tampereen seudun opetus- ja kasvatusalan henkilöstölle suunnattu osaamisen kehittämispalvelu, missä on mukana yli 90 % Pirkanmaan kasvatus- ja opetusalan henkilöstöstä.

Ainetiimien tavoitteena on tukea osaamisen kehittämistä ja jakamista. Kullakin yli 20 tiimillä on yksi tai kaksi vetäjää ja tiimit suunnittelevat itse tapaamisensa ja saavat siihen myös taloudellista tukea. 

Tähän blogiin tullaan tästä lukuvuodesta alkaen kokoamaan tietoa tulevista tapaamisista ja jakamaan menneiden tapaamisten oivalluksia, kokemuksia ja materiaaleja. Blogista löydät myös ainetiimien vetäjien nimet ja muut vastuuhenkilöt sekä tiimien vetäjien ohjeet.  

Jokaisesta tapaamisesta tehdään jatkossa blogijulkaisu. Se voi olla lyhyt kirjoitus keskeisestä annista, linkki mahdollisiin materiaaleihin tai pari hyvää vinkkiä ja kuvaa kommentteineen niidenkin iloksi ja hyödyksi, jotka eivät päässeet paikalle. Monista vinkeistä on hyötyä myös yli ainetiimirajojen. Blogissa voi julkaista joko yhteisellä sähköpostilla tai omilla Google-tunnuksilla. Ohjeet tunnusten saamiseksi löydät tiimien vetäjien sivulta

Ainetiimit kokoontuvat yleensä kaksi kertaa vuodessa. Näiden kasvokkaisten tapaamisten ohella löytyy verkosta myös runsaasti oppiainekohtaisia ryhmiä. Parhaiten niitä löytyy Facebookin ammatillisista ryhmistä, joiden koonti on kesällä siirretty Opehommien sivulle. Siellä on nyt listaus yli 200 Facebook-ryhmästä sekä opetusalan blogeista, dioista ja tapahtumista.

Kommentti 10.9.18: Kirjoitusta on hieman korjattu ja tarkennettu ensimmäisen tiimien vetäjien tapaamisen aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti