24.9.2018

Saksan ainetiimi

Saksan ainetiimi Tampereen teknillisellä lukiolla 10.9.2018 klo 12-16

Saksan ainetiimi tapasi teknillisellä lukiolla maanantaina 10.9.2018 klo 12. Aloitimme tapaamisen kahvin ja vapaamuotoisen keskustelun merkeissä. Keskustelun aiheina olivat esimerkiksi saksan valinnat lukuvuodelle 2018-19, opiskelijoiden motivointi ja opiskelijoiden siirtyminen eri kouluihin saksan kursseja varten.

Kahvin jälkeen siirryimme luokkaan ja saksalainen vaihto-opiskelijamme Leah tuli keskustelemaan kanssamme. Hänen kanssa juttelimme esimerkiksi hänen kokemuksistaan Suomessa ja Saksan ja Suomen kouluelämän eroista. Lisäksi Leah antoi meille vinkkejä hyvästä musiikista, televisiosarjoista ja elokuvista.

Ainetiimin toisena vierailijana oli E-opin myyntijohtaja Jonne Rautio. Hän esitteli meille uutta A-saksan kirjasarjaa Unter uns ja sarjan sähköistä käyttöympäristöä. Esittelyn lisäksi Jonne tarjosi kaikille halukkaille ainetiimin opettajille kokeilutunnukset kirjoihin tutustumista varten (Unter uns 1 ja Saksan eKielioppi).

Tämän lisäksi jaoimme päivän aikana useita vinkkejä esimerkiksi materiaaleista (deutschmusikblog.de, Goethe Instituutin Ergänzungsmaterial für Deutsch (A lukio…) peleistä (Nenne fünf, Lexico…) ja elokuvista (Kokowääh, Vincent will meer, Männerherzen…). ​

Kati Luhtajärvi-Nikkanen
kati.luhtajarvi-nikkanen@tampere.fi
Saksan ja englannin opettaja
Tampereen teknillinen lukio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti