7.11.2018

Ranskan DELF-kokeet ja ääneenlukukilpailu

Ranskan ainetiimi tapasi 6.11.2018. Aluksi nautittiin lounas ravintolassa Neljä vuodenaikaa Pyynikki ja keskusteltiin ajankohtaisista ranskan opetukseen liittyvistä aiheista. Kahville siirryttiin Tampereen lyseon lukioon, jossa Tampereen ranskalais-suomalaisen koulun uusi johtaja Anne Vacher esittäytyi ja kertoi ensi keväänä tuttuun tapaan järjestettävistä DELF-kokeista.

Kokeet pidetään 2.-4.4. ja ne ovat avoimet kaikille Tampereen lukiolaisill​e. Tasoja on neljä (A1, A2, B1 ja B2). Osallistumismaksu on 30 euroa ja ilmoittautuminen tapahtuu joulu-tammikuussa. Lisätietoja antaa Anne Vacher (etunimi.sukunimi ät tampere.fi). 

Neljännessä jaksossa on luvassa preppausta kokeeseen osallistuville joko Sammon keskuslukiossa tai Tampereen lyseon lukiossa. Preppaukseen ovat tervetulleita myös muiden lukioiden opiskelijat. Ranskan ainetiimin vetäjä Riikka Pekkarinen tiedottaa lähempänä tarkemmasta paikasta ja ajasta ainetiimin sähköpostilistalla. Jos et ole listalla, mutta haluaisit sinne päästä, laita viestiä Riikalle (etunimi.sukunimi ät tampere.fi). Preppauksen pitää ranskaa äidinkielenään puhuva opettaja Vinciane Janssen, joka myös esittäytyi ainetiimin tapaamisessa 6.11. 

Tapaamisessa puhuttiin myös Ranskan Instituutin järjestämästä ääneenlukukilpailusta opiskelijoille. Seuraavaa tapaamista suunnitellaan huhtikuun alkupuolelle, lisää tietoa luvassa vuodenvaihteen jälkeen, joten pysy kuulolla!

Riikka Pekkarinen
ranskan ja saksan opettaja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti