19.5.2021

Liikunnan ainetiimi Varalassa

Liikunnan tiimipäivää vietettiin 18.5.2021 seitsemän opettajan voimin hyvinvoinnin merkeissä Varalan urheiluopistolla. Näin rankemman ja työmäärältään monelle huomattavasti suuremman koronalukuvuoden kohta päättyessä, halusin tiimivetäjänä muistutella kollegoitani siitä, että myös itseään pitää muistaa huoltaa ja hoitaa ja tarjota siten heille tiimipäivän aikana tähän edes pienen mahdollisuuden: pysähtyä hetkeksi miettimään myös omaa hyvinvointiaan.

Aamu aloitettiin hyvinvointiluennolla ”Palaudu ja vahvistu”, josta saimme kuormittumiseen ja palautumiseen vaikuttavista tekijöistä sekä yöunen merkityksestä, sen aikana tapahtuvaan palautumiseen ja siihen vaikuttavista tekijöistä tietoa. Luennon jälkeen siirryimme voimistelusaliin, jossa meille pidettiin 1,5 tunnin mittainen demo liittyen aktiiviseen liikkuvuuteen ja kehonhuoltoon. Toisin sanoen tunnilla teimme kehoa huoltavia harjoitteita, joilla parannetaan nivelen liikelaajuutta omaa lihasvoimaa hyödyntäen ja ilman apuvälineitä. 

Demon loppupuolella teimme vielä foamroller-lihashuoltoa eli hieroimme lihaksia ja aukaisimme lihaskalvoja rullaa apuna käyttäen ja rentouduimme pienen hetken. Tunnilla sai mukavan lämmön päälle, sai uusia ideoita, liikkeitä, omaan opetukseen käytettäväksi ja mikä parasta, tuli myös oma keho huollettua siinä samalla! Rentouttava ja stressiä alentava päivän aloitus, josta oli hyvä kunkin jatkaa töihin pitämään iltapäivän oppitunteja.

Liikunnan ainetiimin vetäjä lv 2020-2021
Mirva Ikola

Lihasten venyttelyä liikuntasalissa.

Seitsemän opettajaa tekee kehonhuoltoharjoituksia liikuntasalissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti