24.11.2021

Lukioiden opinto-ohjaajat ekskursiolla Jyväskylän yliopistossa

Perjantaina 12.11. klo 8 Keskustorilta starttasi bussi kohti Jyväskylää mukanaan 13 lukion opinto-ohjaajaa Pirkanmaalta. Jyväskylän yliopistossa oli Hakijan päivä, jolloin oli mahdollisuus tutustua yliopiston koulutustarjontaan ja niiden hakumahdollisuuksiin. Aamupäivän aikana opot pääsivät kiertelemään Jyväsjärven rannalla sijaitsevalla Mattilanniemen kampuksella, jossa Agora-rakennukseen oli järjestetty eri alojen messupisteitä sekä paneelikeskusteluja.

Iltapäivän osuus alkoi opoille suunnatulla infolla Jyväskylän uudesta diplomi-insinöörikoulutuksesta. Työelämäprofessori Janne Roslöfin pitämän infon jälkeen erityisasiantuntija Tuula Maijanen hakijapalveluista lähti vetämään kampuskierrosta perinteikkäällä Seminaarinmäellä. Opot pääsivät tutustumaan uuteen, juuri remontoituun kirjastoon, Lähteeseen ja siellä sijaitseviin opiskelijan hyvinvointipalvelujen tiloihin ja toimintaan. Kierros jatkui Alvar Aallon suunnitteleman päärakennuksen läpi, ohi liikuntatieteellisen tiedekunnan, Ruusupuistoon, joka on yliopiston uusimpia rakennuksia ja toimii tällä hetkellä mm. opettajaopiskelijoiden opetustiloina. Ruusupuistossa opot saivat tietoiskun avoimen yliopiston väyläopinnoista. Niitä tuntuikin olevan Jyväskylässä ilahduttavan runsaasti sekä myös joustavasti aloitettavissa!

Päivän annista tyytyväiset opinto-ohjaajat palasivat illansuussa takaisin Tampereelle ja totesivat, että vierailut eri yliopistoilla ja muissa jatko-opintopaikoissa ovat kyllä erinomaisen antoisia. Näitähän voisi olla enemmänkin! Vierailujen jälkeen on aina helpompi kertoa opintopaikoista myös eteenpäin opiskelijoille.

Siispä…. seuraavaa ekskursiota odotellessa!

Jaana Bamberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti