10.11.2021

Prosessidraamaa terveystiedon opettajille 4.11.

Terveystiedon opettajat kokoontuivat Tammerkosken lukiolle 4.11.2021. Saimme vieraaksi draamaohjaaja Milja Ventolan, jonka ihanassa ja luottamuksellisessa ohjauksessa pääsimme tutustumaan prosessidraamaan opetuksen välineenä   ̶  tai tapana opettaa. Milja oli suunnitellut meille koko iltapäivän kokonaisuuden, jossa yhdessä loimme tarinan alkoholin vaikutuksista kuvitteellisen henkilön elämässä. Prosessi sisälsi useita käyttökelpoisia harjoituksia, joita voi myös yksittäin hyödyntää opetuksessa. Lisäksi saimme mukaamme koko prosessidraaman käsikirjoituksen, jota voi jatkossa käyttää opetuksessa sellaisenaan, ottaa siitä osia opetukseen, tai muokata tarinasta oman mielen mukaisen.

Prosessidraama kuuluu osallistavan draaman genreen, ja työskentely prosessin aikana perustuu alkutarinaan eli pretekstiin. Pretekstin perusteella käsiteltävää aihetta tutkitaan yhdessä eri näkökulmista ja samalla rakennetaan yhteinen tarina tai jatko alkutarinalle. Prosessidraamaryhmän jäsenet toimivat samalla sekä tarinan kertojina, että sen henkilöinä. Prosessidraama ei ole näyttelemistä, eikä mitään ennakkotaitoja tarvita.

Voimme lämpimästi kannustaa muitakin ainetiimejä tutustumaan prosessidraamaan menetelmänä, jota opetuksessa voi hyödyntää. Milja Ventola varmasti tulee mielellään vierailemaan ja ohjaamaan tämän menetelmän pariin myös muissa ainetiimeissä. Miljaan voi olla yhteydessä sähköpostilla (etunimi.sukunimi@gmail.com). Samaan osoitteeseen voi Miljalle lähettää myös kysymyksiä aiheeseen liittyen.

Suuret kiitokset Miljalle! Ja aivan yhtä suuret kaikille osallistujille! 

Anna Kiviaho ja Heidi Siutla


HUOM: Alla olevan videon musiikki on vaihdettu tekijänoikeussyistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti