27.5.2024

Erityisopettajien matka Turkuun 25.4.2024

Päätin viime blogikirjoitukseni sanoihin Varför Paris, vi har ju Åbo. Ja todellakin! Turku antoi parastaan ja reissu oli vähintäänkin Pariisin matkan veroinen. Aurinko lämmitti kasvoja ja Aurajoen vesikin oli täysin samanväristä Seinen kanssa.

Lähdimme yhdeksän erityisopettajan voimin matkaan jo aamuvarhaisella. Junamatka Tampereelta Turkuun oli leppoisa ja aika hurahti nopeasti kollegoiden kanssa kuulumisia vaihtaessa. Turussa aloitimme päivän parin kilometrin aamulenkillä asemalta yliopistolle, jossa nautimme herkullisen aamiaisen ja saimme ensi kosketuksen turkulaisiin kollegoihimme. Samalla mukaamme liittyi jo edellisenä iltana kaksi Turkuun saapunutta tiimiläistämme. Kahvitankkauksen jälkeen pääsimme kuulemaan uusimpia tutkimusuutisia Turun yliopiston erityispedagogiikan laitoksen tutkijoiden esittelemänä. Tutkimusten aiheet osuivat kuulijakuntaan ja keskustelu kävi vilkkaana - jopa niin vilkkaana ja antoisana, että olisimme soineet tapaamisen kestävän vähintään tunnin verran pidempään.

Yliopistolta reippailimme läpi kampusalueen ja ohi Turun kirkon Aurajoen varteen, jota pitkin suuntasimme lounaalle Marina Palaceen. Lounas oli maittava ja puitteet viimeisen päälle. Lounasseuraksi saimme lisää vahvistusta paikallisista kollegoistamme ja lounaalle varattu aika hupenikin nopeasti taas vilkkaan puheensorinan siivittämänä.

Iltapäiväksi siirryimme Turun klassilliseen lukioon ja ohjelmassa oli verkostoitumista turkulaisten ja Turun naapurikuntien lukioiden erityisopettajien kanssa. Saimme kuulla, miten lukion erityisopetusta toteutetaan Turussa ja totesimme, että meillä on hyvin paljon yhteistä.

Upean ja antoisan päivän päätteeksi hyvästelimme uudet tuttavuutemme ja sovimme, että tapaamme ensi syksynä uudelleen ja tällä kertaa turkulaiset tulevat meidän vieraaksemme Tampereelle. Varför Paris, vi har ju Åbo Tammerfors.

Jag önskar alla en solig och varm sommar! Vi ses i augusti.

Pauliina Mauno

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti