11.11.2020

Venäjänopettajat Ihmeellisessä Idässä

Podcastin tunnuskuva
Venäjän ainetiimi oli kuulolla Rellussa, kun venäjän kielen opiskelija Veera Virta kertoi julkaisemastaan podcastista Veera ja Ihmeellinen itä. Viime keväästä asti ilmestynyt podcast pitää sisällään pidempiä jaksoja ja lyhyempiä uutiskatsauksia erilaisista Venäjään liittyvistä teemoista kuten esimerkiksi Tshernobylistä, Valko-Venäjästä, Kamtsatkan jätevuodosta ja juustodiilereistä aina Pushkiniin ja Venäjän viimeiseen tsaariin asti, opiskelijaelämästä Venäjällä, seksuaalivähemmistöjen asemasta ja Moskovan rollikoista. 

Veeralla on seuraajia jo 50 000 ja hänen podcastinsa kuulijakunta lähinnä nuoria aikuisia. Venäjän tuntemus on monilla nuorilla vähäistä ja yllättäen Venäjästä avautuukin heille paljon mielenkiintoisia asioita. Jokin tietty jakso saattaa herättää kuulijan mielenkiinnon ja yhtäkkiä tämä huomaa olevansakin kiinnostunut ylipäätään muustakin Venäjään liittyvästä. Veera saa paljon ehdotuksia jaksojen aiheiksi ja osa niistä onkin toteutunut, jotkut jäävät vielä mietintään. Toisinaan hän saa vieraakseen jonkin alan asiantuntijan, jonka avulla aihe avautuu syvemmin. Opettajan urasta Veera ei haaveile, vaan hän aikoo suuntautua urallaan kaupalliselle alalle.

Ainetiimiläiset keskustelivat Veeran esityksen jälkeen opetukseen liittyvistä asioista, vinkkasimme toisillemme opetukseen sopivista materiaaleista ja elokuvista, siitä miten korona-aikana voisi pitää kontakteja venäläisiin oppilaisiin/opiskelijoihin.

Paikan päälle saapuneiden opettajien lisäksi Teamsin kautta oli läsnä muutama opettaja. Lopuksi piipahdimme virkistäytymään Pyynikintorin Lihaan ja Kahviin.

Liisa Brusila
Tampereen lyseon lukio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti