25.5.2019

Biologian ja maantieteen ainetiimi valmisti aterian luonnon antimista

Biologian ja maantieteen opet kokoontuivat toukokuun lämpimänä maanantaina perehtymään luonnon yrttien keräämiseen, säilömiseen ja herkullisiksi ruokalajeiksi muuntamiseen. Yrtit poimittiin Haiharan kartanon alueelta. Marttojen ohjaaja Tuula Kylä-Laaso paitsi kertoi kyseisten yrttien ravintoarvoista, hän myös sai meidät keräämään raaka-aineet ja loihtimaan herkullisen aterian: nokkos-perunakeitto & vuohenputkirieskat & yrttilevite sekä vuohenputkipiirakka & villivihannessalaatti.







Raaka-ainelistamme:
  • maitohorsman lehtiä
  • vuohenputken lehtiä
  • nokkosen lehtiä
  • käenkaalin kukintoja ja lehtiä
  • poimulehden lehtiä
  • siankärsämön lehtiä
  • voikukan lehtiä ja nuppuja
  • suolaheinän lehtiä
  • mesiangervon lehtiä



Kiitokset mukana kokanneille ja aivan kaikille mukavaa kesää!

Ainetiimin vetäjät

Saara Luukkonen ja Merja Kuisma


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti