Biologian ja maantieteen opet kokoontuivat toukokuun lämpimänä maanantaina perehtymään luonnon yrttien keräämiseen, säilömiseen ja herkullisiksi ruokalajeiksi muuntamiseen. Yrtit poimittiin Haiharan kartanon alueelta. Marttojen ohjaaja
Tuula Kylä-Laaso paitsi kertoi kyseisten yrttien ravintoarvoista, hän myös sai meidät keräämään raaka-aineet ja loihtimaan herkullisen aterian: nokkos-perunakeitto & vuohenputkirieskat & yrttilevite sekä vuohenputkipiirakka & villivihannessalaatti.
Raaka-ainelistamme:
- maitohorsman lehtiä
- vuohenputken lehtiä
- nokkosen lehtiä
- käenkaalin kukintoja ja lehtiä
- poimulehden lehtiä
- siankärsämön lehtiä
- voikukan lehtiä ja nuppuja
- suolaheinän lehtiä
- mesiangervon lehtiä
Kiitokset mukana kokanneille ja aivan kaikille mukavaa kesää!
Ainetiimin vetäjät
Saara Luukkonen ja Merja Kuisma
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti