17.5.2019

Ranskan ainetiiminen tapaaminen 14.5.2019

Tämän kertainen ranskan ainetiimitapaaminen alkoi kahvittelulla uudessa viihtyisässä kahvilassa ”Pyynikintorin Liha ja Kahvi”. Kahvilan tunnelma ja sisustus ovat varsin ranskalaiset, ja siellä voi lukea esimerkiksi Le Monde-lehteä. Herkuttelun lomassa vaihdoimme kuulumisia oman aineemme ajankohtaisista asioista ja vähän muustakin.

Kahvilasta siirryimme Tampereen lyseon lukiolle, jossa Tampereen ranskalais-suomalaisella linjalla opettava Vinciane Janssen johdatteli meidät keskustelemaan pelien käytöstä ranskan opetuksessa. Lisäksi hän esitteli meille koko joukon erilaisia pelejä. Samalla jaettiin DELF-todistukset eri koulujen opettajille omille opiskelijoille vietäviksi. Jos et ollut paikalla, voit pyytää oman koulusi todistuksia ranskalais-suomalaisen linjan johtajalta Anne Vacherilta (etunimi.sukunimi@tampere.fi). Delf-kokeet järjestetään taas ensi vuonna tuttuun tapaan huhtikuussa.

Tapaaminen tarjosi mukavasti uusia ajatuksia omaan opetukseen ja pienen hengähdystauon kevätkiireiden lomassa. Kiitos kaikille paikalla olleille piristävästä seurasta!

Ainetiimitapaamisesta raportoi ainetiimin tämän vuotinen vetäjä Riikka Pekkarinen Tampereen lyseon lukiosta.

PS. Kiinnostaako sinua ranskan ainetiimin vetäminen? Tehtävästä maksetaan pientä korvausta (n. 50 e/kk) ja tehtävistä voit lukea täältä. Myös yksityisten koulujen opettajat voivat nykyään toimia ainetiimin vetäjinä. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Riikka Pekkariseen (etunimi.sukunimi@tampere.fi).





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti